De school - Visie en missieDe Snip, een school voor Samen leven en Samen lerenHet motto van de school 'samen leven en samen leren' vindt u terug in onze manier van lesgeven. U zult de leerlingen steeds vaker met elkaar zien samenwerken. Deze vaardigheid vinden wij heel erg belangrijk voor het verdere leven van uw kind. Door samen te werken, leren kinderen heel veel. Zowel op emotioneel als cognitief vlak. Om goed met elkaar samen te werken zijn vaardigheden nodig, zoals je inleven in de ander, feedback kunnen geven en ontvangen, leren omgaan met teleurstelling, overleggen en luisteren naar elkaar. Daarnaast leren kinderen al omgaan met het functioneren in een grotere groep, iets wat ze in hun verdere leven tijdens opleidingen en arbeid ook tegen zullen komen. Tijdens de samenwerkingsopdrachten wordt er aandacht besteed aan het aanleren van deze vaardigheden en wordt er na afloop met elkaar geëvalueerd. Op die manier leren kinderen ook terugkijken op hun eigen gedrag (reflecteren). Hiermee beginnen wij in het klein bij de kleuters en dit wordt steeds meer uitgebreid in de hogere groepen, zodat als uw kind de school verlaat in groep 8, hij/zij weet hoe samenwerken werkt en ze weten hoe ze de aangeleerde vaardigheden kunnen inzetten. Op De Snip werken we op basis van de uitgangspunten van pedagogisch tact. Dit wil zeggen dat wij de relatie met het kind (en zijn directe omgeving) als uitgangspunt nemen. Vanuit een goede relatie stimuleren wij de kinderen tot autonoom handelen (betrokken zijn bij en bewust zijn van eigen ontwikkeling) waardoor zij hun competenties zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Samen leven en samen leren is ook terug te vinden in de inrichting van ons gebouw:
Ook buiten vindt u het samen leven en samen leren terug. Het plein is nu ingericht om met elkaar te kunnen spelen in de verschillende zones op het plein:
Elk kind is anders en leert andersWe vinden het belangrijk dat de leerlingen op onze school leren op hun eigen manier. Dat ze leren ontdekken welke leerstijl het beste bij hen past. Dat ze leren om problemen op te lossen. Dat ze zelf durven om oplossingen uit te proberen, te testen en kijken wat het beste voor hen werkt. Het ene kind leert door heel veel herhaling, een ander wil het voelen, weer een ander leert het best door beweging. Zo heeft elk kind zijn eigen leerstrategie. Wij vinden het belangrijk om de leerlingen te begeleiden bij hun zoektocht wat het beste voor hen werkt. U als ouder bent een belangrijke gesprekpartner hierin. Samen met elkaar (kind, ouder en leerkracht) willen wij op zoek gaan naar wat het beste aansluit bij uw kind. Ontdekkend leren is daar een onderdeel van. We willen de komende jaren hier steeds meer op in gaan zetten en de leerlingen de kans geven om door te ontdekken te leren. De methode voor Wereldoriëntatie biedt dit al aan, maar we willen ook gaan kijken hoe we dit kunnen gaan vormgeven in andere vakgebieden. Beweging is belangrijkOp de Snip is sport en bewegen belangrijk. We zijn van mening dat een goede balans tussen concentratie en activiteit noodzakelijk is voor kinderen om tot bloei te kunnen komen. Lekker bewegen en samen sporten heeft een enorme meerwaarde voor de gezondheid, maar ook om geconcentreerd te kunnen werken aan de opdrachten bij de verschillende vakken. Bij het sporten wordt er nog meer geleerd, namelijk; leren op je beurt te wachten, zelfvertrouwen opbouwen, flexibel te zijn, te delen en bovenal dat oefenen belangrijk is om iets te laten slagen (doorzettingsvermogen) Gymles is een belangrijk onderdeel van ons curriculum. Minstens twee keer in de week gaan de groepen 1 t/m 8 naar de gymzaal naast de school. Twee keer in de week wordt er lesgegeven door een leerkracht die gespecialiseerd is in het geven van toestel- en spellessen. De lessen hebben daardoor een hoog niveau en dagen de leerlingen uit om nog beter te presteren. |
![]() | Laatste nieuws | ![]() |
![]() | Agenda | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | Contactgegevens | ![]() |
Contact
Basisschool de Snip
Reactieformulier
| Locatie
| De Snip
Visie en missie
OR
Inschrijven | Groepen
Groepen 1/2
Aanmelden Nieuwsbrief
|