Verslag excursie oorlogsmuseum

Door Pien en Floor, namens groep 7.

 

We gingen naar het oorlogsmuseum in Medemblik.

Wij mochten in een auto van uit de tweede wereldoorlog rijden langs een monument. Toen gingen we naar een echt klaslokaal uit de jaren 90. 

 

Cafe: daar moest je een puzzel oplossen uit de krant. Uit die puzzel kwam: onder de engelen. Daarmee kon je een geheime tunnel ontdekken.

 

Woonkamer: met die tunnel kwam je uit op de woonkamer. De woonkamer was niet groot. Er was een pan met aardappelschillensoep en een kan met vloeibare melk. En er kwam GEEN water uit de kraan🥺 Toen ging het oude luchtalarm. Dat betekende: we moesten naar de volgende kamer. 

 

Naar zolder: We mochten ons pakketje uitpakken. En er zat een luciferdoosje in, maar er zaten geen lucifers in. Maar een briefje. En daar stond op: een zin en er waren drie woorden onderstreept: oranje, bloei en achter.  Toen zagen we een bloempot met bloemen er in en toen kwam je bij een schuilplaats bij een soort boekenkast. We luisterden naar de radio en die zei: kijk bij een blauwe muur en er was ook een geheime boodschap: kijk achter Corrie en Feike en het zat er niet achter maar er onder. 

 

Winkeltje: We kwamen in een winkeltje. Van tevoren kregen we een tas en daar zat een boek in en daar stond een opdracht en verhaal in. We kregen de opdracht om achter de toonbank te kijken. En daar zat een brief en daar stond kijk in het geldlaatje en daar zat een sleutel in en met die sleutel konden we het kistje openen. En daar zat een goudblok in en daar mee kon je iets ruilen en Pien koos gist en Floor bloem.

04399fcf-558d-4727-aa48-c8085fcc68ab 04399fcf-558d-4727-aa48-c8085fcc68ab